1. rakottkrumpli magyar módra      

      

2. Leute

 

3. "az utolsó villamos már" csak a miénk volt...

 

 

Rotterdami Erasmus (Rotterdam vagy Gouda1466október 27. (?) – Bázel1536július 12.), latinnevén Desiderius Erasmus Roterodamus, nagy hatású németalföldi humanista tudós, Ágoston-rendiszerzetesfilozófus és teológus.

Tegnap este, összekucorodva egy kis szobában, megnéztük a lányokkal az erasmusosok legendás filmjét, a ’Lakótársat keresünk”-et. Arról (is) szól, amiről itt már annyiszor beszéltünk, hogy mennyire nehéz elmondani és megértetni az otthon maradottakkal, hogy mi is az az erasmus és mit élünk mi itt át. Hogy esténként nem a szobánkba ülünk, és a tévé, a híradó meg a sorozatok előtt fekszünk, hanem ezerféle/fajta/nyelvű/színű emberekkel vacsorázunk és beszélgetünk. Nem is tudom, hogy lehet feldolgozni, ha ennek egyszer vége lesz. Olyan aranyélet, hogy már szégyellem, miért jár ez nekem. Köszi az Otthonnak, ennyi biztos, meg ugye viva EU...

A másik fontos megemlíteni valóm, hogy ahhoz is idáig kellett eljönnöm, hogy elkezdjem élvezni a főzést. Hát olyan gulyásízű gulyás lett, hogy csak na!

Holnap jön Morgan, a francia fiú, az Indiánnyár című blogsorozatunk egyik főszereplője. Három napot lesz itt, aztán én is három napot nála Lille-ben. Ez azt jelenti, hogy a héten itt már biztosan nem tudok jelentkezni.

Mindenkit milliószor puszilunk, Erasmus bácsival együtt!

 

Szerző: dalmus  2009.04.27. 19:16 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koln.blog.hu/api/trackback/id/tr911089958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LAU 2009.04.27. 21:57:30

vigyázz magadra, Dalmus! Érezd jól magad, meg vegyél sajtot! Szombaton indulunk Belgiumba:))) pusssssz

Marjanna_ 2009.04.28. 02:32:30

Azt a filmet meg kellett nézni a filmes órámra, valami zseniális. Tökéletesen életszagú, igaz minden mondata kezdve a borzasztó Erasmusos bürokráciától addig, hogy az otthoniak mennyire elvesztik a fonalat.

CB 2009.04.28. 02:56:40

Mi találkoztunk Rotterdamban Erasmus bácsival (egy markolós kocsi mellett álldogált békésen) és megköszöntük Neki a dolgokat, illetve készítettünk sztárfotókat vele. Azt mondja, áldása ránk, csak ne murdeljünk meg, mert a szülők nem örülnének.

Verus_ 2009.04.29. 23:31:10

hiányoztál ma a suszterból...

Zsuzsival öregszünk, buli helyett haza mentünk aludni. no comment! :S

de a bortúrán bepótolunk mindent! :) VELED!!!!!! :) :) :)

Hátország1 2009.04.30. 21:33:02

Megkaptam a lapot. Ennek a képnek ereje van. Gyönyörű. Köszönöm.
Puszi
süti beállítások módosítása