Nem tudom otthon mi a helyzet, de itt télikabátról pólóra váltottunk pár nap alatt. Sajnos Matadorral Dr. Bike-hoz, a bicikliorvoshoz kellett mennünk, mert a hátsó kerék nem bírta a megterhelést. Jövő hét szerdára pedig magyar vacsorát hirdettünk Ákossal a saját konyhánkba, eddig 30 ember jelentkezett, kezdek komolyan aggódni….mi a fenével etetünk meg 30 embert??? Ötleteket kérek!!! Julis remélem itt leszel, mert komoly szükség lesz rád. Most azon gondolkodom, a külső erkélyen kellene megteríteni…

Szerdán Mallorca-estre voltam hivatalos. A terülj terülj asztalka roskadozott a mediterrán finomságoktól. Sonkák, olívabogyók, sajtok, zöldségek és pirítós. Az igazán felejthetetlen viszont a hatalmas lavórnyi sangria volt, amit vörösborból, gyümölcsökből és spriteból kevert Elena. Meg is tette a hatását, mert táncoltunk és énekeltünk utána egy nagyot az erkélyen.

Csütörtökön felhívott az észt lány, akivel egy németcsoportban vagyok, hogy szívesen látna engem meg a barátaim egy vacsorára, szegény nem kapott kolit és nagyon ki van rekesztve az erasmus-életből. Így a finn, a cseh és a litván lánnyal meglátogattuk a világvégi albérletét, ahol két német sráccal lakik együtt. Észt szokás szerint hagymahéjjal befedett tojásokat bugyoláltunk be konyharuhába, és miután mindenki megjelölte a magáét, forró vízben kifőztük őket. Nagyon szépek lettek, úgyhogy már teljes a húsvéti hangulat. Észt húsgolyókat ettünk, különböző szószokba mártogatott zöldségekkel, és igazi észt sörrel. A két német srác végig velünk szórakozott, azt hiszem a lánynak nagy szerencséje van velük. Búcsúzásképpen egyikőjük a szemembe nézett és tökéletes magyar kiejtéssel azt mondta: kanos vagyok. Kicsit elpirulva lefordítottam neki, mit is mondott tulajdonképpen, mire mérgesen megragadta a telefont és a legrondább német szavakat használva leoltotta a magyar barátját, hogy tudja kivel szórakozzon legközelebb…mikor vége lett a hívásnak rám nézett és irtó édesen bocsánatot kért: „ne hárágud, szep vad”! 

 

 

 

Szerző: dalmus  2009.04.03. 16:21 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koln.blog.hu/api/trackback/id/tr951044208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hátország1 2009.04.03. 21:24:52

Mindenképp noki pöri, esetleg paprikáscsirke, a hortobágyi palacsinta sem rossz mákos gubával vagy magyar tejbedarával. Küldjünk nokedliszaggatót?
Adjatok bele apait, anyait!
Puszi!

CB 2009.04.04. 03:31:34

összesen két fiatalember van Németországban?
amúgy én is össze-vissza tanítok hülyeségeket külföldieknek, aztán csodálkozom, hogy csak ronda dolgokat vagdosnak a fejemhez utána:)
megjött a julcsi, nagyon kanosak vagyunk a hírtől, vagyis szépek, és hozott sajtot és bort, de az Enikőnek majd csak a sajtot valljuk be, mert a bor sajnos elveszett útközben. hhaahaha

CB 2009.04.04. 03:33:48

ja és paprikás krumpli a legegyszerűbb...! csirkepöri nokedlivel 30 emberre kicsit húzós lenne egy koliban:)
én sütöttem palacsintát múltkor a lányoknak, de az is lassú, ha sokan vagytok.
szóval paprikás krumpli!

kekzold 2009.04.04. 11:12:19

szia kicsiszivem! én kiszaggatom az összes nokedlit szívesen, szeretem csinálni. de mit szólsz inkább paprikás krumplihoz koviubival vagy túrós csuszához, sőt,leginkább lecsó!!!Csak emrt ha sokan lesznek annyi húst megvenni egy pörihez drága lenne. Most megyünk majd a vonatállomásra emgkérdezni Kölnt. Nagyon remélem hogy lesz jegy nekem való, de idefelé majd szólj h végül vonat vagy más, mert lehet h ugyanolyan árban jövünk ki!!
süti beállítások módosítása